Recept grönkålschips

Grönkålschips i skål
Grönkålschips
2 ingredienser

Näringsinnehåll

Grönkål

Ingredienser för en portion:

  • Grönkålsblad
  • Örtsalt

Tillagning:

  1. Skölj några knippen grönkål under vatten.
  2. Skaka av så mycket av vattnet som möjligt. Låt torka.
  3. Repa bort bladen och riv sönder i bitar som inte är för små.
  4. Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Lägg in i ugn (alternativt torkugn) på 130 grader i 15-20 minuter.
  6. Krydda med örtsalt och eventuellt något ytterligare krydda för önskad smak. Eventuellt ringla olivolja över och massera in före eller efter plåten placeras i ugnen.

Mellanmål som kombinerar nyttig grönkål med chipsets krispighet. Ett par dagars hållbarhet.

Näringsinnehåll

Se näringsinnehåll grönkål.