Om sidan
Matfakta.nu informerar om livsmedel, ingredienser, tillsatser i mat samt presenterar jämförelser över matprodukter.
På Matfakta.nu finns en strävan att publicera artiklar och dylikt med hög kvalitetskontroll och med ”kostlära” i centrum medan recept spelar en mindre roll. Den brist på nyansering som sker då författare och bloggare intar orubbliga ståndpunkter för en viss diet eller när medier återger fynd från studier med mycket i övrigt att önska i bland annat nyansering skapar ett tomrum på balanserad information. Matfakta.nu har ambitionen att bidra med att fylla detta. Framställningen syftar till objektivitet, men kanske blir tonläget emellanåt polemiskt. Det är som sagt inget mål i sig, men det kan vara svårt att helt avstå från vissa polemiska inlägg i matfrågor med tanke på hur matindustrin och världsläget för tillfället ser ut.
Ansvarig utgivare är Oskar Strandberg. Övrig artikelskribent är Emelie Lind.
Kontakt
Vid frågor eller synpunkter kring webbsidans innehåll, välkommen att ta kontakt via e-post: kontakt@matfakta.nu.