Om sidan
Matfakta.nu informerar om livsmedel, ingredienser, tillsatser i mat samt presenterar jämförelser över matprodukter.
På Matfakta.nu finns en strävan att publicera artiklar och dylikt med hög kvalitetskontroll och med ”kostlära” i centrum medan recept spelar en mindre roll. Den brist på nyansering som sker då författare och bloggare intar orubbliga ståndpunkter för en viss diet eller när medier återger fynd från studier med mycket i övrigt att önska i bland annat nyansering skapar ett tomrum på balanserad information. Matfakta.nu har ambitionen att bidra med att fylla detta. Framställningen syftar till objektivitet, men kanske blir tonläget emellanåt polemiskt. Det är som sagt inget mål i sig, men det kan vara svårt att helt avstå från vissa polemiska inlägg i matfrågor givet hur matindustrin och världsläget för tillfället ser ut.
Ansvarig utgivare är Oskar Strandberg. Övrig artikelskribent är Emelie Lind.
Kontakt
Vid frågor eller synpunkter kring webbsidans innehåll, välkommen att ta kontakt via e-post: kontakt@matfakta.nu.
Bok
Missa inte boken 60 nyttiga insikter om mat från Matfakta.nu. Den här boken beskriver varför bantningsmetoder som 5:2-dieten och LCHF med flera fallerar och varför det finns enklare sätt att gå ner i vikt. De enklaste sätten är sådana som inte går att ”sälja”, men berättas om i denna bok.
60 tips till hälsa genom vad du äter – allt du inte borde vara ovetande om som gäller mat.
Boken är tänkt som underhållande och lärande läsning. Tänkt att upplysa och inspirera till att leva mer sunt. När nyttiga insikter om mat blir en del av levnadssättet följer en frisk och stark kropp.