Russin
Fakta om russin.Fett 0 g
Protein 2 g
Kolhydrater 36 g
Socker 31 g
Salt 0 mg
Russin är vindruvor som torkats i solen. Russin har söt smak och innehåller mycket socker. Men de är också rika på fiber och innehåller mycket antioxidanter. Russin är även en relativt bra källa till kalium, järn och B-vitaminer. Vattenhalten i russin är 15 %.
Näringsvärde
Uppgifter om makronutrienter (tabell 1), mineraler (tabell 2), vitaminer (tabell 3) samt näringsämnen och antioxidanter.
Makronutrienter
Russin innehåller nästan inget fett, lite protein och mycket kolhydrater (varav ca 10 g fiber och 59 g sockerarter per 100 g).
Sort | Per 100 g | RDI (%) |
---|---|---|
Fett | 0.5 | |
Protein | 3 | |
Kolhydrater | 69 |
Mineraler
De mineraler som finns mest av i russin är kalium, järn och fosfor.
Sort | mg / µg | RDI (%) |
---|---|---|
Fosfor | 97 | 14 |
Järn | 2 | 17 |
Kalcium | 49 | 6 |
Kalium | 750 | 38 |
Magnesium | 30 | 8 |
Natrium | 12 | 2 |
Selen | 0.5 | 1 |
Zink | 0.3 | 3 |
Vitaminer
Den vitamin som finns mest av i russin är Vitamin K, Vitamin B6 och Vitamin B1 (tiamin).
Sort | mg / µg | RDI (%) |
---|---|---|
Vitamin A | 1 | 0 |
Vitamin B1 | 0.2 | 15 |
Vitamin B2 | 0.1 | 6 |
Vitamin B3 | 0.8 | 5 |
Vitamin B6 | 0.3 | 18 |
Vitamin B9 | 3 | 2 |
Vitamin B12 | 0 | 0 |
Vitamin C | 3 | 4 |
Vitamin D | 0 | 0 |
Vitamin E | 0.2 | 2 |
Vitamin K | 16 | 21 |
Näringsämnen och antioxidanter
Russin har ett rejält antioxidantinnehåll och särskilt polyfenoler.
Russin innehåller också mycket av spårämnet koppar (0,36 mg per 100 g).
Allergier
Ingen information om russin och allergi.