Jämför livsmedels näringsinnehåll
Hitta bland makro- och mikronäringsämnen, såsom kalorier, fett, protein och kolhydrater samt mineraler och vitaminer plus relevanta kunskapsartiklar.
Hitta bland makro- och mikronäringsämnen, såsom kalorier, fett, protein och kolhydrater samt mineraler och vitaminer plus relevanta kunskapsartiklar.
Kalorier produceras när maten förbränns som energi eller lagras som fett. Kcal är förkortningen för kilokalorier.
Används som energin eller lagras i fettceller och muskler. Finns i flera kategorier inklusive mättat och omättat.
Ett av de viktiga näringsämnena som bland annat är involverade i att bygga muskler.
Kolhydrater används av kroppen som energi vid fysiska och mentala aktiviteter. Det finns långsamma och snabba kolhydrater.
Viktigt mikronäringsämne för bland annat skelett och tänder. Finns i stora mängder i bland annat spannmål, nötter och frön.
Viktigt mikronäringsämne för bland annat cellernas energiframställning. Finns i stora mängder i bland annat ägg, kött och nötter.
Viktigt mikronäringsämne för bland annat celler och skelett. Finns i stora mängder i bland annat mejeriprodukter, nötter och frön.
Viktigt mikronäringsämne för bland annat musklernas funktion. Finns i stora mängder i bland annat frön, nötter och bönor.
Viktigt mikronäringsämne för bland annat benstrukturen i kroppen. Finns i stora mängder i bland annat spannmål, nötter och frön.
Viktigt mikronäringsämne för bland annat vatten- och saltbalansen i kroppen. Finns i stora mängder i bland annat salt, fisk och mejeriprodukter.
Viktigt mikronäringsämne för bland annat immunförsvaret. Finns i stora mängder i bland annat fisk, skaldjur och nötter.
Viktigt mikronäringsämne för bland annat skydd mot virus. Finns i stora mängder i bland annat spannmål, frön och kött.
Viktig för synen, huden och slemhinnorna samt immunsystemet och är särskilt förekommande i grönsaker, smör, ost och ägg.
Kallas även tiamin och särskilt förekommande i frön, nötter, bröd och kött.
Kallas även riboflavin och särskilt förekommande i mejeriprodukter, kött, ägg, och nötter.
Kallas även niacin och är särskilt förekommande i fisk, kött, nötter och frön.
Viktig för ämnesomsättning och nervsystemet och är särskilt förekommande i spannmål, fisk, kött och frön.
Kallas även folat och är särskilt förekommande i baljväxter, grönsaker, nötter, frön och bär.
Den vitamin som är svårast att få från mat och särskilt för vegetarianer och veganer.
Viktig för funktionen hos ben och blodkärl och är särskilt förekommande i frukt, grönsaker och bär.
En vitamin vars främsta källa är solen, men också högst förekommande i vissa fisksorter samt kantareller.
Viktig för att hindra vävnaders nedbrytning och är särskilt förekommande i frön, nötter och vegetabiliska oljor.
Viktig för funktionen hos blodets koagulering och är särskilt förekommande i grönsaker, örtväxter och vegetabiliska oljor.